clubtraining volwassenen > maandag 11 september 2017 o.l.v. M. Uyttersprot Sensei > nog meer proefkonijnen …

Nadat we eerder op woensdag 6 september 2017 ten prooi waren gevallen van K. De Waegenaere Sensei van onze broederclub KIME Aalter, was het maandag 11 september 2017 wederom zo ver. Deze keer was het echter onze eigenste M. Uyttersprot Sensei die op zoek was naar enkele proefkonijnen voor haar proefsessie.

Doelgroep van deze ‘proeftraining’ ten behoeve van het praktische examen van de initiatorcursus karate was deze keer 11-12 jarige met het niveau van een gele gordel. Wat betreft niveau zat het dus wel snor, maar de leeftijd daarentegen … alhoewel …

Het een compleet andere training dat de zogenaamde voorgaande ‘proeftraining’. De opwarming was zonder enige toebehoren omzeggens, maar was zeer duidelijk gestructureerd. Het was voelbaar dat Maya toch enigszins nerveus was, maar uiteindelijk zou alles ter dege los lopen.

Het enthousiasme waarmede Maya te werk ging, werkte aanstekelijk en zorgt zonder enige twijfel voor een welbepaalde drive die jou mee op sleeptouw neemt. Het trainingsthema ‘kiba dachi & yoko geri kekomi’ was vanaf de eerste seconde duidelijk waarneembaar. Bij elke oefening werden duidelijke aanwijzingen en instructies gegeven. Elke keer werd één specifiek aandachtspunt bijzonder belicht.

Maya maakte voor het eerste deel van de training dankbaar gebruik van de gordel als zijnde hulpmiddel tijdens de training, al dan niet in combinatie van een partner. Er werden ook enkele groepsoefeningen gedaan, waarbij het jongerengedrag zich plots begon te manifesteren. Ten slotte werd er ook gebruik gemaakt van de muur van onze dojo, om te eindigen met enkele partner oefeningen. Dus niettemin toch een uitgebreid gamma ook.

De sfeer zat er duidelijk in en Maya kwam met de regelmaat van de klok tevens met een zekere kwinkslag om de hoek. Het was zonder meer een bijzonder gesmaakte training die Maya gegeven heeft. Iedereen had: gezweet, iets bijgeleerd en zich bijzonder goed geamuseerd.

Uiteraard ontsnapte ook Maya niet aan de feedbackronde waarbij een aantal aandachtspunten, gaande van ‘verbeterpunten’ tot ‘zeer goed gedaan’ aan bod kwamen. Zodoende kreeg Maya ook de nodige input om haar training bij te sturen waar nodig.

  

Enkele sfeerbeelden: https://photos.app.goo.gl/0NWsUZYpbsebrun03

Het was zonder meer even zeer een geslaagde proefsessie. Alle aanwezige Tasseikanners waren immers bijzonder tevreden. Een dikke proficiat voor Maya en ook voor herhaling vatbaar, zegt men dan …