Clubtraining volwassenen – woensdag 7 juni 2018 > been(attributen)

Op woensdag 7 juni 2018 vond er de gebruikelijke wekelijkse clubtraining van de Tasseikan-volwassenen plaats.

De gemoederen in de kleedkamer bij de heren werden een beetje opgehitst door een Mick die redelijk ad rem was en zorgde voor de nodige ondertiteling. Dit motiveert de lesgever van dienst steeds om dat klein beetje extra te geven …

Het thema van deze training was beenkracht en dat zullen de deelnemers kunnen beamen dat er op beenkracht geoefend werd.

Na een goed gevulde opwarming, volgden enkele vormtechnische oefeningen met de diverse enkelvoudige basis beentechnieken gebruikmakend van een partner als doel. Telkens werd er waar nodig bijgestuurd en gecorrigeerd.

Vervolgens werden met behulp van deze basistechnieken, 2 combinaties gecreëerd telkens bestaande uit 2 basistechnieken waarbij met moest trachten om niet alleen vormtechnisch correct te blijven werken, doch ook de 2 partnerdoelen te raken en liefst zonder het been onderweg neer te plaatsen.

Nadien herbegonnen we met de enkelvoudige beentechnieken, doch deze keer werden de stootkussens van onder het stof gehaald. Vervolgens idem dito voor wat betreft de 2 combinaties. De term beenkracht kreeg hierdoor plots een (ont)dubbel(d)e betekenis!

Sommige vonden zelfs de moed om er nog een schepje bovenop te doen en enkele stoelen uit de coulissen te halen …