Covid-19 outside proeftraining – woensdag 20 mei 2020 > LEES AANDACHTIG !!!

Donderdag 12 maart was onze allerlaatste clubtraining. Vanaf zaterdag 14 maart ging de deur van onze dojo noodgedwongen op slot.

Het was het begin van een zogenaamde lockdown, een situatie: waarin alles een nobele onbekende was en eentje zoals we nog nooit meegemaakt hebben. We zijn ondertussen ruimschoots 2 maanden verder en de door de Belgische overheid opgelegde maatregelen beginnen soms bijzonder zwaar door te wegen.

De vele opgelegde maatregelen beheersen ons dagelijks leven en we worden hierdoor ernstig en continu op de proef gesteld: niet alleen binnen onze familiale kring, maar ook binnen ons clubleven.

Het sociaal leven van onze club beperkte zich daardoor voorlopig en quasi uitsluitend tot berichten via onze sociale mediakanalen. Want een normale clubwerking zit er duidelijk niet in: geen clubtrainingen, geen stages … Maar weet: we missen jullie allemaal, Tasseikanners van jong tot oud!

Ons gebruikelijk wekelijks trainingsregime is compleet ontregeld. En we zijn er ons ten volle bewust van, dat moederziel alleen thuis trainen, helemaal niet zo evident is. Maar blijven oefenen is een slogan die ook nu nog steeds van toepassing is.

We trachten jullie hierbij te ondersteunen d.m.v. onze Tasseikan Home Training Challenge. We hopen hierdoor onze basisvorm – zowel technisch als conditioneel – op peil te houden.

Jullie kunnen ook terecht op het online forum karate@home, waar lesgevers uit de hele wereld aan bod komen. Hierdoor kan iedereen de karate- horizon verruimen. Samen op een andere manier trainen in een veilige omgeving.

Sinds kort tracht de overheid het economische en sociale leven op een gecontroleerde wijze nieuw leven wenst in te blazen. De strenge regels worden langzaam aan, beetje bij beetje versoepeld. Gelukkig, want we snakken allen naar een stukje van die langverwachte vrijheid.

Binnensporten zijn momenteel nog steeds niet toegelaten en contactsporten zijn als vanzelfsprekend helemaal uit den boze. Maar wat is op datum van 18 mei 2020 wel toegelaten:

  • buitensport, als de regels van social distance (= 1.50 m afstand) gerespecteerd worden
  • sport in groep, maximaal 20 personen ( met 1 begeleider inclusief)

In al onze voorgaande berichtgevingen omtrent Covid-19 hebben we altijd duidelijk aangegeven dat we graag onze clubactiviteiten wensen te hernemen, van zodra dit op een volstrekt veilige manier mogelijk is. Daarom willen we graag een Covid-19 proeftraining organiseren op woensdag 20 mei 2020.

Afbeelding met tekst, teken, boom

Automatisch gegenereerde beschrijving
  • Wie?                Tasseikanners vanaf groep 2 (vanaf 9 jaar)
  • Waar?              grasveld naast O.C.P. De Pinte
  • Wanneer?       woensdag 20 mei 2020 van 19u00 tot 20u30
  • Hoe?               met sportschoenen & aangepaste sportkledij

Opgelet:         

  • minimum 10 & maximum 20 deelnemers
  • respect voor de geldende hygiëne- en veiligheidsmaatregelen (iedereen brengt eigen ontsmettingsmiddelen & mondmasker mee (bv. in geval van blessureverzorging of andere uitzonderingen waarbij social distance niet kan gerespecteerd worden)
  • markeer jouw persoonlijke spullen: drinkbus, handdoek …
  • materiaal wordt noch gezamenlijk gebruikt noch doorgegeven

Mits de in acht name van de nodige discipline – waarvan men toch verwachten dat die behoort tot de levensstijl van een karateka – veronderstellen we dat een non-contact training perfect tot de mogelijkheden moet behoren. 

Op deze manier hopen we als club toch een beetje – op een verantwoorde manier – bijkomend tegemoet te komen aan jullie trainingsnoden. Als deze Covid-19 proeftraining een positieve evaluatie kent, dan kunnen we overwegen om dit initiatief een uitbreiding toe te kennen.