De speurtocht naar zwart goud > deel 5

Zaterdag 2 juni 2018 was de zogenaamde D-DAY voor Tasseikanner Jef. Na 1259 trainingen (!) in 17 jaar heeft hij de magische zwarte gordel behaalt. Was het gemakkelijk? Neen! Was het alle inspanningen waard? Absoluut!

Van de voorbereidingen tot en met het examen zelf konden jullie reeds het relaas uitgebreid lezen (zie: http://tasseikan.be/de-speurtocht-naar-zwart-goud-deel-4/).

Maar de dag was na het afleggen van het examen nog niet gedaan, want eerst stond er nog een nationale training op het programma. Jef’s allereerste training als kersverse zwarte gordel. En vervolgens werd er koers gezet naar onze thuisbasis in De Pinte, waar Jef nog veel meer te wachten stond.

  

Overhandiging gordel & vooruitblik op de toekomstige carrière

Eerst en vooral kreeg hij zijn persoonlijke zwarte gordel overhandigd door J. Troch Sensei. Nadien mocht hijzelf nog eens opwarming geven. Tot slot had J. Troch Sensei een testtraining (volgens de woorden van Jef, om eens te testen of hij nu echt wel zwarte gordel was) in elkaar gestoken.

  

Zoals jullie zullen merken, ging het er af en toe ontzettend hard aan toe … Tot slot was er nog tijd voor een groepsfoto en natuurlijk moest iedereen op de foto met de rising star!

  

Het volledige fotoalbum van deze testtraining kan je op de hiernavolgende link terugvinden: https://photos.app.goo.gl/e5kshGj3n1u2HBrm8.

Met dank aan Cornelis (de papa van Femke & Maarten) om aan te treden als zijnde fotograaf!