Eerste week Tasseikan-jongeren trainingen

De aanvang van een nieuw sportief seizoen is altijd een beetje spannend, maar toch bang afwachten … Zullen er nieuwkomers zijn? Zullen de oudgedienden terug komen opdagen? …

Op donderdag 5 september was het dan eindelijk zo ver. Andy & Maya sensei konden elk met hun groep aan de slag gaan.

De nieuwkomers waren allen erg enthousiast om allemaal samen bij Maya sensei te beginnen.

De nieuwkomers zijn ontzettend benieuwd wie van hen als eerste de wisselbeker ‘Tasseikanner van de week’ in de wacht zal slepen.

De oudgedienden mochten op het enthousiasme rekenen van Andy sensei: hij kwam, keek en zag … dat het echter beter kon. Want die 2 à 3 maanden zomervakantie hebben flink ingehakt op het collectief geheugen van de jonge Tasseikanners!

Maar tegen het eind van de training keek elke Tasseikan-jongere halsreikend uit naar de nieuwe Tasseikan wisselbeker.

Moe, maar voldaan sluiten we de eerste jongeren-training af …

Op zaterdag 7 september werden de nieuwkomers opnieuw door Maya sensei onder handen genomen, terwijl 3 oudgedienden deelnamen aan de training o.l.v. Andy sensei bij de Tasseikan-volwassenen.

Hij gaf een training met focus op de afweren en verplaatsingen op een zelfde hoogte, voornamelijk toegepast op in (gohon) kumite. Hier viel het echter op dat niet alle Tasseikanners reeds in de juiste modus stonden, want niet iedereen tekende present … Overslapen? Vergeten? …

Tasseikan clubtrainingen op zaterdag, beginnen voortaan om 10u00 (in de sportzaal van het GO! Erasmus Atheneum De Pinte)

Vanaf nu trachten we het normaal trainingsregime (1x per week voor groep 1 (6 t.e.m. 8 jaar) & 2x/week voor groep 2 (vanaf 9 jaar) …) vol te houden … , desgevallend aangevuld met enkele extra’s: provinciale en nationale trainingen, stages en trainingsdagen, … We zullen dus ons doorzettingsvermogen moeten aanscherpen!

Oss