European Shotokan Karate Association > EK 2018 > prachtige Belgische resultaten

Elk jaar is er een Europees kampioenschap dat georganiseerd wordt binnen onze eigen leerschool (puur JKA). Daar wist onze nationale ploeg een ongeëvenaard record neer te zetten, door voor een 6° opeenvolgende keer Europees kampioen kumite te worden bij de senioren.

Tijdens het voorbije weekend stond echter het Europees kampioenschap shotokan stijl op het programma (ESKA), waar onze nationale ploeg traditioneel gezien ook succesvol aan deelneemt. Daar dit kampioenschap alle shotokan leerscholen samen rond de wedstrijdvloer brengt, is er vanzelfsprekend een groter deelnemersveld.

Maar ook deze editie wist de nationale ploeg een puik resultaat neer te zetten. Hiermede werd nogmaals bewezen dat hard werken / moed / doorzettingsvermogen loont … en dat de jongere generatie klaar staat om de fakkel over te nemen (indien nodig).

  • 3° plaats kumite ploeg senioren: Abdel Karim Bouzkik, Jonathan Mulolo, Gianni schotte, Nasuf Hoti, Kristof Vermeulen en Joy Halsberghe.

  • 3° plaats kumite individueel senioren heren: Jonathan Mulolo & Abdel Karim Bouzkik.

  • vice Europees kampioen kumite ploeg junioren: Michiel Vlaeminck, Mergim Hoti, Maxime Gallet en Nikita Bushinsky

  • 3° plaats kumite junioren dames: Noussaiba Lazrak.

  • 6° plaats Kata junioren heren: Nikita Bushinsky.

En ook de delegatie van Belgische scheidsrechters die in het kielzog van de nationale ploeg was meegereisd, liet zich niet onbetuigd.

Een DIKKE proficiat aan de leden van de nationale ploeg van JKA Belgium & hun begeleiders (met in het bijzonder M. Barone Sensei, A. Vicaire Sensei en P. Wattieaux Sensei).