Bastien Lybaert (20 jaar)

“Ik ben begonnen met karate toen ik 16 jaar was. Ik kende toen helemaal niets van oosterse gevechtsporten. Mijn doel was in de eerste plaats om mijzelf te leren verdedigen en eventueel een nieuwe hobby te hebben.

Nu, zo’n 4 jaar later doe ik nog altijd karate en stoppen met karate staat nog lang niet op mijn agenda. De reden dat ik gemotiveerd blijf is vooral door elke week (of soms twee maal per week) te kunnen genieten van Andy’s passie en enthousiasme. De vriendschappelijke sfeer en de dynamiek binnen de club en buiten de club zijn uniek in mijn opzicht.

Andy geeft ook zijn pupillen enorm veel kansen om te blijven groeien in de sport. Hij organiseert: speciale stages, trainingsdagen, karateweekends voor karateka van heel België, regelmatig op verplaatsing buiten de club, … Wat ik ook heel erg apprecieer is de mogelijkheid om competitie te doen en de ongedwongen sfeer om hieraan al dan niet aan mee te doen. In de enkele keren dat ik al competitie gedaan heb heeft Andy mij altijd persoonlijk ondersteund en begeleid. Ik associeer karate nu alleen maar met positieve emoties.

Dit is mijn motivatie waarom ik karate doe en het nog steeds plezant vind!”