IKF OPEN BELGIAN CHAMPIONSHIP > zondag 11 februari 2018

Op zondag 11 februari 2018 ging te Hasselt het IKF OPEN BELGIAN CHAMPIONSHIP door.

Onze Tasseikanner Bart Keymeulen leverde er een persoonlijk gevecht op de wedstrijdvloer. Hij kampte zowel in kata als in kumite. De buitenlandse deelnemers waren veel sterker en kampten de eerste 3 podiumplaatsen in. Hierdoor werden de Belgische deelnemers doorverwezen naar de daaropvolgende plaatsen in de uitslagen.

Bart veroverde in het algemeen klassement een 6° plaats, zowel voor kata als voor kumite, in zijn categorie. Als we de 3 buitenlandse deelnemers buiten beschouwing laten, betekent dit dat Bart een 3° plaats neerzet op Belgisch niveau. Dit betekent dat een mooie beloning. Hopelijk trekt hij deze lijn van inzet en enthousiasme onverminderd door tijdens de wekelijkse clubtrainingen.

    binnenkort volgen nog enkele foto’s

Verder nog even ter info

Het IKF staat voor Inclusive Karate Federation. De doelstelling is om door middel van de grondbeginselen van karate de integratie van kinderen, jongeren en volwassenen – allemaal met speciale behoeften – te bevorderen.

Tasseikan tracht haar klein steentje bij te dragen door zich open te stellen voor G-karateka’s, weliswaar geïntegreerd in de gewone clubtrainingen. De clubleiding beseft terdege dat hierdoor niet alle G-karateka’s aan hun trekken zullen komen. Doch anderzijds biedt het ook een voordeel van de G-karateka dat hij het karate kan beoefenen tussen en met de andere karateka’s.

Derhalve is Tasseikan niet van plan om afzonderlijke trainingen G-karate aan te bieden. Voor de lesgevers van dienst, vergt dit immers ook heel wat energie en voorbereiding (dit houdt een andere aanpak en benadering in van sommige aspecten van het karate in het algemeen en de technieken in het bijzonder). Het moet een win-win situatie te weeg brengen binnen onze clubgrenzen voor alle betrokken partijen.