Internationale JKA stage Brussel – 9/10/11 november 2018 > een tweede terugblik

Gisteren publiceerde we onze eerste terugblik op een geslaagde internationale JKA stage te Brussel. Voor de laatste dag van de stage, stond er jammer genoeg maar één training op het programma.

Met een onderstel (waarvan enerzijds de linkerknie iets of wat protesteerde en anderzijds de bovenbeentjes kreunden) en een heup & onderrug (die toch wat verstramd aanvoelden), vertrokken we met een duo-taxi richting Brussel. De verbroedering tussen TASSSEIKAN De Pinte & KIME Aalter zette zich immers onverminderd verder en dit was merkbaar in de taxi …

Ohta Sensei nam voor een 2° maal de zwarte gordels (doch serieus verminderd in aantal) onder zijn hoede. Hij gaf een mooie uitgebouwde training op het bekkengebruik in de 3 basisstanden (zenkutsu dachi, kiba dachi en kokutsu dachi): eerst enkel de verplaatsingen, vervolgens een arm techniek toegevoegd en tot slot nog een beentechniek toegevoegd aan elke verplaatsing.

En zonder dat we het goed en wel beseften, waren we bezig met de basiselementen/verplaatsingen van de kata Jitte aan het inoefenen. Gevolgd door enkele oefeningen met partner, kregen we ook zorgvuldig de tijd om de kata zelf in te oefenen. Wederom een toptraining van een topatleet!

Sawada Sensei vond dat we allen na 3 dagen een mooie inzet, moed en doorzettingsvermogen aan de dag legden. Maar hij wou dit toch nog een klein beetje scherper stellen, door iedereen voor het afgroeten toch nog enkele kleine oefeningen te laten uitvoeren, zoals volgende combinatie: vorderen chudan mae geri, neerplaatsen jodan kezami tsuki + gyaku tsuki chudan, … De allerlaatste loodjes …

Algemene conclusie: dit was (zeker wat de trainingen bij de zwarte gordels betreft) een topstage waarmede is aangetoond dat JKA Belgium beschikt over een mooie bonte verzameling van zeer goede ‘eigen’ lesgevers (zonder daarbij de kwaliteiten van publiekslieveling Ohta Sensei in twijfel te trekken)! Op naar de volgende afspraak: zaterdag 22 december 2018 KERSTTRAINING De Pinte met K. Sawada Sensei & J. Troch Sensei.