Internationale JKA stage te Beek (Nederland) > verslaggeving deel 1

Internationale JKA stage te Beek (Nederland) – editie 2018

Net zoals vorig jaar werden we in verschillende groepen opgedeeld: kinderen, wit en blauw, bruin, shodan en nidan, sandan en hoger. Hierbij een kort verslagje van de ‘sandan +’ groep…

We werden direct in de watten gelegd met een training door Shimizu sensei. Enkele basisconcepten werden belicht aan de hand van eenvoudige tsuki waza. Correct gebruik van het onderstel, inclusief het heupgebruik kwam ruim aan bod. De souplesse waarmee Shimizu sensei dit wist te tonen was weer onnavolgbaar.

Na een korte middagpauze nam Okuma sensei ons onder zijn hoede. Het viel direct op dat hij wonderwel zijn plan kan trekken in het Engels, en zelfs op een humoristische manier. Okuma sensei benadrukte het belang van ‘hara’ ofte core alsook zwaartekracht. Hij deed dit aan de hand van de kata Tekki Shodan, Hangetsu en enkele toepassingen met partner.

Zondagochtend werden we vergast op een training van Kurihara sensei. Basis verplaatsingen met correct voetenwerk en heupenwerk werden haarfijn uitgelegd en gedemonstreerd. Deze principes werden toegepast in de uitvoering van Kanku dai en Kanku sho.

Als kers op de taart kregen we een tweede training van Okuma sensei geserveerd. Hij bouwde verder op de vorige training, met kort herhalen van de kata Hangetsu. Tekki Tidan en Tekki Sandan in kiba dachi, zonder verplaatsing zorgden voor het aanwakkeren van de beenspiertjes. We eindigden de training met partner oefeningen, waarbij enkele werptechnieken aan bod kwamen.

De allerlaatste loodjes legden we allemaal samen af, in kiba dachi en met de nodige kiai’s.

Wederom een meer dan geslaagde stage bij onze Noorderburen. Op naar de volgende editie!