interne persconferentie Tasseikan – zaterdag 1 augustus

In het covid-tijdperk zijn persconferenties schering en inslag, dus gaan we er ook eentje lanceren binnen Tasseikan.

We zeggen onze interne zomertrainingen vaarwel en starten gewoon met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. We hopen stiekem dat dit op het niveau van de clubtrainingen alsnog een beetje een normaal verloop zal kennen.  

Dit betekent ook dat we afscheid nemen van het ‘lossere’ regime en dat we het leven binnen onze dojo-grenzen met meer orde & discipline verwelkomen.

Iemand fluisterde ons het volgende in:

  1. Karate is altijd ‘serious business’, maar heden nog meer dan anders. Je moet niet alleen jezelf beschermen maar ook de anderen tegen een onzichtbare vijand die ziekte veroorzaakt. Orde & discipline kunnen ons daarbij helpen.
  2. Daarom hebben we besloten om de puntjes te plaatsen op de verschillende “i” van het woord discipline. Het is immers in het belang van iedereen.

Dus:

  • we gaan werken / trainen in ons kot
  • we verlaten ons kot niet
  • we laten het babbelen achterwege
  • we spelen niet zelf voor lesgever, maar trachten uit te voeren wat de lesgever ons vraagt

We herhalen ook nog even het volgende:

Tijdens de training wordt er in principe niet gedronken. De lesgever weet goed genoeg dat het bij bepaalde omstandigheden aangewezen is om drinken toe te laten. De dojo is in principe een plaats waar getraind wordt.

Het is jammer dat de douches & de kleedkamers ten gevolge van de verstrengde maatregelen niet mogen gebruikt worden, want anders hadden we terug voorkeur gegeven om in karate-gi te trainen.

Maar dit alles zal ons niet beletten om terug te groeten, bij het begin en het einde van de training. De hoogste in graad neemt het initiatief hieromtrent ongeacht zijn/haar locatie van zijn/haar kot in de dojo.

Het wordt dus tijd dat we allemaal terug beginnen oefenen op de dojokun, want die gaan we binnenkort ook opnieuw lanceren. Klik hier.

Tot slot & ter info: volgens de opgelegde regels van onze federatie is het beoefenen van karate momenteel beperkt tot één enkele club.