Japan Square Filmfestival Gent > final offer (beslissen uiterlijk 1 maart)

Op zondag 24 maart 2019 gaan we nog eens op stap met onze Tasseikan-familie naar de 10° editie van het Japan Square Filmfestival.

We kunnen kiezen uit volgende opties:

Typisch Japanse lunch (bento) + Japanse  familiefilm > slechts 2 plaatsen beschikbaar

Dé zondag waarbij het fantastische Gohan-team u vanaf 12h30 een authentieke bentô (Japans lunchpakket) voorschotelt in het Studio Skoop Café.

 

Japanse familiefilm > nog enkele plaatsen beschikbaar

MORI, THE ARTIST’S HABITAT (モリのいる場所)

Middenin het wolkenkrabbende Tokyo van de seventies ligt een huis met een tuin te luieren in de zomerzon. En ergens in die tuin ligt Mori een hele dag nu eens naar een parade mieren te staren, dan weer naar het verhaal van de wolken te luisteren. Al meer dan 30 jaar vindt de oude man kinderlijk genot in het observeren van zijn grootse microkosmos. Zijn echtgenote weet ondertussen behendig alle verzoeken tot een interview of schilderopdrachten voor de grootmeester af te weren. Mori’s habitat wordt echter bedreigd door een grootstedelijk vastgoedconcern.
Mori, the Artist’s Habitat is een warme komedie over de laatste levensjaren van Morikazu Kumagai, een in Japan razend populaire kunstenaar die bij ons onterecht relatief onbekend is gebleven. Noemenswaardig is zeker de acteerprestatie van de vorig jaar ter ziele gegane Kiki Kirin als de kranige echtgenote. Dit lichtvoetig pareltje zal nog tot daags na de voorstelling als een ondeugend kind een glimlachje aan u doen ontlokken. Want waarom ook niet?

Laat je verrassen door de trailer: klik hier!

Graag uiterlijk op vrijdag 1 maart jullie bevestiging van deelname (zowel voor de bento/lunch als voor de film).