JKA Oost-Vlaanderen > berichtgeving m.b.t. opstart nieuw seizoen

In navolging van JKA Belgium & JKA Vlaanderen, heeft ook JKA Oost-Vlaanderen zijn beslissingen publiek kenbaar gemaakt.

We hadden ons allen vol enthousiasme voorgenomen om het nieuwe sportieve seizoen al knallend uit de startblokken te laten schieten. De realiteit omtrent covid-19 heeft deze ambitie de voorbije dagen echter razendsnel ingehaald.

Een normale opstart van het nieuwe sportieve seizoen is niet langer denkbaar. Het is zelfs eerder de vraag in welke mate we nog een normaal seizoen zullen kennen.

Net als iedereen binnen onze JKA-familie bloedt ons hart omdat het trainingsgebeuren aan flarden wordt getrokken. Het is hartverscheurend om sommige drastische beslissingen te nemen, maar de gezondheid en het welzijn van elk van onze leden gaat voor alles.

Naast de communicatie op nationaal (bv. nationale trainingen) en landelijk (bv. Vlaams JKA kampioenschap) niveau, zijn er ook nog een aantal activiteiten die onder de vleugels van de provinciale verantwoordelijkheid vallen.

Na overleg met de diverse verantwoordelijken ter zake, wensen we graag toelichting te geven over volgende activiteiten:

  • de provinciale competitietrainingen van 3 en 24 september 2020 worden geannuleerd
  • de 4 jeugdoefenwedstrijden die in het najaar voorzien waren (10 & 24 oktober en 21 & 28 november), worden allen geannuleerd

In navolging van de nationale trainingen is er de intentie om de instructie ook op provinciaal vlak (cfr. provinciale training van 17 september 2020) trachten verder te zetten, tenzij de maatregelen nog verder verstrengd zouden worden. Wat betreft de praktische organisatie hiervan, zullen wij jullie in een volgende communicatie op de hoogte brengen.

Binnen onze JKA-familie trachten we de toestand nauwlettend in de gaten te houden. We hopen dat we zo snel als mogelijk terug kunnen keren naar een normale toestand, waarbij we ons karate opnieuw volledig zorgeloos kunnen beoefenen. Heden leveren we echter een gevecht tegen een onzichtbare tegenstander, wat een uitputtende slijtageslag dreigt te worden. Maar met het nodige doorzettingsvermogen – welke eigen is aan een karateka – zullen we samen dit gevecht overwinnen.

Laat vooral de moed niet zakken in deze bizarre tijden. Na regen komt altijd zonneschijn!

Alvast veel succes met de opstart van het nieuwe sportieve seizoen!