JKA Vlaanderen kampioenschap vanaf kadetten > zondag 7 oktober 2018 > verslaggeving

Zondag 7 oktober 2018 zal vanaf heden in het vet genoteerd staan als het vlotst verlopen kampioenschap ooit! Als kleine club heeft TASSEIKAN bewezen dat het mogelijk is om iets groots te presteren. Jullie hebben dit fantastisch gedaan!

       

Het ochtendgloren was amper ontwaakt als een dolle bende Tasseikan-vrijwilligers reeds uit hun bedje rolden. Om 7u15 stipt stonden ze allen paraat voor de briefing en om 7u30 gingen we van start om de zaal gebruiksklaar te zetten. Om 9u00 ontbrak enkel nog een affiche op de toegangsdeur en was het tijd om onze nieuwe Tasseikan t-shirt aan te trekken.

Na het binnen gieten van een kop koffie en bijhorende koffiekoek, openden we in onze nieuwe uitrusting en vol goede moed om 9u30 de toegangsdeuren tot de zaal. Hier lagen 4 wedstrijdvloeren vol ongeduld te wachten op de kampers en stonden de tribunes te schuifelen om het publiek te verwelkomen.

  

Om 10u30 stipt ging het kampioenschap van start. En vanaf dan werd er in een ijltempo gewerkt, met als resultaat: kata-finales afgewerkt & medailles uitgereikt om 12u00. Zo’n 45 minuten vroeger dan voorzien volgens de strakste planning. Hoog tijd om even een adempauze in te lassen en een broodje tussen de kiezen te steken.

Om 12u45 gingen we wederom van start met het kumite gedeelte. Het strakke tempo van de voormiddag werd aangehouden of zelfs nog scherper aangehaald. The sky is the limit! Want het was amper 14u30 als de laatste finalist het podium verliet. En in afbraakwerken zijn we zonder enige twijfel meesters, want om 15u00 was het licht uit in de zaal.

    

Hoog tijd dus om even te bekomen met een welverdiend drankje en een aangename babbel. De interne Tasseikan-verbroedering & -verzustering kende een hoogtepunt. Omstreeks 17u00 sloeg het pizza-monster toe en om 18u00 vertrokken de Tasseikan-delegatie, moe maar voldaan terug huiswaart. Wij als zijnde club een nieuwe ervaring rijker en binnen het JKA-karate werd een nieuwe standaard gezet naar organisatie.

Nogmaals: van harte bedankt allemaal. Dankzij jullie werd dit kampioenschap een groot succes!

Hierbij alvast een voorproefje van het fotoalbum: have fun!