Jouw traject

Als nieuwkomer betreed je voor de eerste keer de trainingszaal … schuchter… onwetend … onzeker …

Maar tijdens die eerste training leer je jouw allereerste ‘karatestapjes’  zetten. De uitvoering van die eerste technieken in combinatie met die eerste verplaatsingen, zullen zorgen voor een sensationeel gevoel.

Al gauw zal je deze en nog andere technieken alsmaar beter beheersen. Je zelfvertrouwen zal toenemen, naarmate je de uitvoering alsmeer beter onder de knie krijgt. En voor je het goed en wel beseft zal jouw allereerste examen zich aankondigen.

Na een geslaagd eerste examen begint de uitbouw van een succesvolle persoonlijke karate carrière. De ene training na de andere zal volgen, waarbij ervaring, kennis, kunde, … alsmaar zullen groeien.

Jouw ruwe diamant zal langzaam maar zeker, vakkundig geslepen worden tot een prachtig en uniek exemplaar. Het zal zich uiteindelijk openbaren in de vorm van een zwarte gordel waar jouw naam op staat.

De ultieme bekroning van het pad dat jijzelf als karateka hebt afgelegd. Je hebt uit de brede waaier aan mogelijkheden, jouw persoonlijke selectie gemaakt. Je hebt deze gebruikt om jezelf als persoon en karateka te ontwikkelen. Dit is het échte karate-do.

Uiteraard hoeft het beoefenen van het karate niet te stoppen met het behalen van een zwarte gordel. Want inmiddels zal het voor jou een echte levensstijl geworden zijn.