Nationale ploeg

Een groep van 25 atleten uit heel België maken vormen samen de zogenaamde nationale selectie.

In functie van de behaalde resultaten en hun fysieke paraatheid, worden er atleten vanuit deze selecte groep geselecteerd om als nationale ploeg de nationale driekleur te gaan verdedigen tijdens buitenlandse wedstrijden.

Als groep krijgen zij afzonderlijke trainingen onder leiding van Marco Barone Sensei. Hij zorgt er voor dat de atleten zowel fysiek, technisch als mentaal klaar zijn voor hun volgende confrontatie op de wedstrijdvloer. Uiteraard vergezelt en begeleidt hij de kampers zo maximaal mogelijk tijdens de wedstrijden.

Als atleet nemen zij deel aan alle officiële wedstrijden (kata & kumite). Tevens nemen zij op regelmatige basis deel aan de provinciale en nationale trainingen en aan diverse stages (Brussel, Louvain-La-Neuve en Gent) en aan de trainingsdagen.

Het dagelijks reilen en zeilen wordt behartigd door Philippe Wattieaux Sensei (manager van de nationale ploeg / selectie).

Toetreding tot de nationale selectie kan gebeuren: ofwel via de clubexaminator / hoofdtrainer van de club, ofwel door mensen binnen de werking van de nationale selectie van JKA Belgium (coach / manager / scouter).

De voorbije jaren wist de nationale ploeg schitterende resultaten te bereiken op het internationale niveau, met meerdere titels, zowel individueel als per ploeg. Deze mooie resultaten zijn enerzijds een weerspiegeling van het hard werken van de atleten zelf en anderzijds van de betere omkadering die geiinstalleerd werd.

JKA Belgium is dan ook een gerespecteerd tegenstander op de internationale wedstrijdvloer.