Kata-weekend Lede 2019 > verslaggeving – deel 1

Was er afgelopen weekend iets te doen in karateland? Jawel, de kata-stage van Taisho Lede vond plaats te Lede.

Zaterdag om 9.30 vertrok team Tasseikan richting Lede.

Met een delegatie van 10 (!) afgevaardigden moesten we niet onderdoen voor sommige andere karateclubs. Op de kata-stage werden uiteraard alleen maar kata beoefend. Zaterdag werden in de groep van de blauwe en bruine gordels de kata Heian Godan, Tekki Shodan, Kanku-Dai en Jion uitvoering besproken en ingeoefend. Het weer was prachtig zaterdag dus konden we tijdens de middag onze lading vitamine D aanvullen in het grasveld naast de sportzaal.

De volgende dag mochten we niet vergeten ons horloge een uurtje verder te draaien voor het zomeruur. Gelukkig was niemand dit vergeten en was iedereen op tijd op post. Zondag deden drie andere kata bij de blauwe en bruine gordels de revue namelijk: Tekki-Nidan, Empi en Bassai-Dai. Hebben we zondag dan maar drie trainingen gehad? Neen, de laatste trainingssessie was met alle graden tezamen en werden alle kata van het afgelopen weekend nogmaals overlopen van laag naar hoog. Ongetwijfeld werd in de regio een mini aardbeving geregistreerd wanneer de kiaï gezamenlijk gebruld werden.

Moe maar voldaan dronken we nog iets na in de cafetaria om in de auto na te keuvelen over de gebeurtenissen van het weekend.

Met zo’n 400 karateka uit binnen- en buitenland was de stage een succes te noemen. Een welgemeende merci aan de gemotiveerde lesgevers en de organisatie.

Hopelijk zijn jullie er volgende keer ook (weer) bij!