Kazoku Cup > ploegentornooi > deelname Tasseikan

Tasseikan-volwassenen & supporters

 Op zondag 5 mei 2019 wordt er door onze collega’s van Assenede een ploegentornooi georganiseerd.

Wij hebben hieromtrent reeds eerder bericht dat dit een uitgelezen kans is om eens de sfeer op te snuiven van een tornooi. Maar we hebben nog beter nieuws te melden: wij hebben één ploeg van de Tasseikan-volwassenen (Bastien, Maya & Willem) die zal deelnemen bij ploegkata.

We kunnen bijgevolg enige supportershulp gebruiken om hen een riem onder het hart te steken en hen net dat tandje extra te motiveren.

Tasseikan-jongeren

Maar … misschien kunnen we in het kielzog van deze ploeg Tasseikan-volwassenen ook één of meerdere ploegen van de Tasseikan-jongeren afvaardigen. Het motto luidt immers: deelnemen is belangrijker dan winnen en onze jongeren zijn er onmiddellijk een ervaring rijker mee!

Kunnen jullie aangeven of jullie:

  • Wensen deel te nemen aan de ploegkata: JA/NEEN ?

Ploegkata is het simultaan / gelijktijdig uitvoeren van een kata (*) met z’n drieën. Zie filmpje:

(*)

‘kata’ = schijngevecht tegen een aantal denkbeeldige tegenstanders > er bestaat dus geen enkel risico op contact, zoals dit misschien wel het geval is met ‘kumite’ = het gevecht (in zijn verschillende oefenvormen)

In functie van het aantal deelnemers per leeftijdscategorie bekijken we dan de mogelijkheden om ploegen samen te stellen. Indien jullie wensen deel te nemen zouden we wensen gebruik te maken van de 2 trainingen tijdens de Paasvakantie om toch een beetje te oefenen.

  • Ben je beschikbaar op donderdag 11/04: JA / NEEN ?
  • Ben je beschikbaar op donderdag 18/04: JA / NEEN ?

Tasseikan-begeleiding

Uiteraard zorgen we er voor dat er begeleiding is ter plaatse vanuit onze club. En belangrijk is te weten dat deelnemen effectief véél belangrijker is dan winnen.

Tot slot: erg veel succes aan de deelnemers!