Lentetraining De Pinte > the day after

Op zaterdag 21 april 2018 vond onze jaarlijkse LENTETRAINING De Pinte plaats o.l.v. R. PELEMAN Sensei & J. Troch Sensei. Terwijl J. Troch Sensei de jeugd onder handen nam, wist R. Peleman Sensei de volwassenen af te beulen.

De jongeren kregen de 3K’s (Kihon, Kumite en Kata) voorgeschoteld, waarbij ze zorgvuldig voorbereid werden op de uitwerking van een eigen bereide kata. De afzonderlijke technieken en combinaties werden eerst in kihon formaat ingeoefend, om nadien met partner in kumite formaat verder uitgetest te worden. Nadien kwam het schijngevecht in de vorm van de nieuwe kata. Dit zagen de aanwezige jongeren wel zitten!

De volwassenen kregen de techniek kezami tsuki  in alle geuren en kleuren aangeboden, in combinatie met een 3-voud. Dit betekent dat de aangeboden combinaties uit 3 verplaatsingen met bijhorende technieken bestonden. Uiteraard kon de toepassing ervan met partner niet ontbreken. Vervolgens werd de kata Jion ook in delen ingeoefend, telkens met 3 combinaties die weggeplukt werden uit de kata zelf. En vanzelfsprekend mocht de kata Jion zelf in zijn geheel uitgevoerd niet ontbreken.

Het was warm weer buiten de dojo, maar de intensiteit van de training was ook behoorlijk hoog waardoor de riviertjes met zweetdruppels weelderig stroomden. Een perfecte Lentetraining als je het ons vraagt. Het was een topper!

Wellicht zullen enkele deelnemers the day after ‘s anderdaags nog even hebben kunnen nagenieten van de training. En enkelen zullen zelfs op maandag 23/04 nog genoten hebben van tintelingen in de spieren …