Nieuwsbrief mei 2020

Quarantaine

Coronavirus - AZ Herentals plaatst afdeling geriatrie in ...

Voilà, onze 8ste week dojo-quarantaine is een feit.

We missen allemaal het dagelijkse sociaal contact met vrienden, familie … Iets wat mentaal soms moeilijk te dragen is. Hmm, zonder discussie dus lastig, maar een karateka wordt geacht om ook mentaal getraind te zijn. Laat ons deze quarantaine periode dan ook vanuit dit perspectief positief bekijken: we beschouwen het gewoon als een mentale uitdaging 😊

Als club trachten we zowel jullie lichaam als jullie geest in een actieve modus te houden.

Fysiek trachten we het dojo-gemis enigszins te compenseren door onze Tasseikan Home Training Challenge. Daarnaast trachten we ook het moraal hoog te houden, door het organiseren van, o.a.: een verzameling instructie-filmpjes, een tsuki-keten. En: we hebben nog wel het een en ander in petto voor jullie 😊

De toekomst

Deze 5 robot-trends gaan een grote stempel drukken op onze toekomst

Wat de nabije toekomst ons gaat brengen, is momenteel nog erg onduidelijk. Zelfs nu kenbaar is gemaakt dat diverse sporten hun activiteiten (deel) mogen hernemen – onder bepaalde voorwaarden weliswaar, is dit voor contactsporten – waartoe karate behoort – begrijpelijk nog compleet uitgesloten.

Ook binnen onze karate-organisatie wordt dit op de voet opgevolgd. Bestaat er een mogelijkheid om non-contact trainingen te organiseren, met het respecteren van de social distancing …?

Bv. een kihon en/of kata training, met een beperkt aantal deelnemers in functie van de omvang van de dojo?

Kortom: voorlopig nog veel vragen maar met weinig concrete antwoorden. Wordt vervolgd!

Nie pleuje

Vlaamse Freecyclers reageren: ironie van de deeleconomie? - Quindo

We stellen als club alles in het werk om onze normale clubwerking zo snel als mogelijk terug op te starten. Maar uiteraard gaan we dit alleen maar doen, als we dit op een veilige manier met respect voor ieders gezondheid kunnen doen.

Hou onze communicatiekanalen dus nauwlettend in de gaten. En, verlies jullie moed en enthousiasme niet: “Never give up! Nie pleuje!”