TASSEIKAN BRAEKS OUT ONCE MORE > JKA shotokan meets Kyokushinkai

Vorig jaar mochten we K. Spitaels Sensei (5° dan Shinkyokushin Karate) verwelkomen in onze eigen dojo om er kennis te maken met het kyukoshin karate. Het as een bijzonder leuke ervaring en smaakte naar meer …

Het minste wat kan gezegd worden is dat onze (JKA) shotokan stijl en de (shin) kyokushin stijl toch vrij ver van elkaar verwijderd zijn.

Niet wat betreft de basiswaarden, want dit zijn stijlgroep overschrijdend. Maar wel wat betreft techniek / fysiek. Daar wij eerder gaan voor een contact met beperkte impact, werken zij eerder met een contact met serieuze impact. De stichter van de kyokushin stijl was M. Oyama Sensei, welke een grote fysiek sterke karateka was en op basis daarvan zijn stijlspecifieke karate heeft ontworpen.

Tijdens de training van K. Sitaels Sensei vorig jaar, ging het gelukkig iets softer aan toe … De KO’s bleven uit, doch het was een uitdagende training! Zo zal ook onze volgende afspraak zijn …

Op woensdag 14 februari 2018 gaan we gewoon eens op bezoek bij K. Spitaels Sensei. De training begint er om 20u00 en gaat door in de dojo van K. Spitaels Sensei (Niji Yama – http://www.karate-antwerpen.be), Fortsteenweg 120 te Merksem / Antwerpen.

Zonder verkeersproblemen zou dit een route zijn van zo’n 50 minuten. Doch rekening houdende dat we gans de Antwerpse ring moeten afleggen, lijkt het ons aangewezen om tijdig te vertrekken. Vertrek om 18u15 aan het O.C.P.. Deelname graag vooraf bevestigen, zodat we weten hoe we het vervoer dienen te regelen. Uiteraard is er ook nog de gewone clubtraining die zal doorgaan, voor diegene die: of afzien van een kyokushin training of die gewoon niet tijdig aan het O.C.P. raken om deel te nemen.