Tasseikan clubtraining – zaterdag 9 februari 2019

“Verandering van spijs doet eten.” Andy moet ongetwijfeld gedacht hebben dat deze uitdrukking ook wel eens van pas kon komen als lesgever. Zaterdag 9 februari 2019 kwam hij de trainingszaal binnengewandeld met 2 bakken vol materiaal.

Na de opwarming mochten we allen een trainingspartner uitkiezen.

Eerst zouden we de 3 meest gebruikte verplaatsingen inoefenen die kumite gerelateerd zijn: verschuiven, bijstappen en verplaatsen. Eerst gebeurde dit zonder technieken, vervolgens met vuisttechnieken: kezami tsuki jodan, gyaku tsuki chudan en oi-tsuki jodan.

  

De lagere gordels bonden daarvoor eerst de (competitie) handschoenen om, terwijl de hogere gordels volgens eigen keuze eventueel zonder handschoentjes aan de slag konden gaan. Maar in plaats van onze trainingspartner als doel te gebruiken, werden er verrassend plots ballonnen opgeblazen.

  

Nadat de ballonnen hun nut bewezen hadden, kwamen de trainingspartners alsnog in het vizier. En er was geen ontsnappen meer aan: de verplaatsingen waren willekeurig, terwijl de reactie op maat moest zijn. De reactie (enkelvoudig of in combinatievorm) was eerst uitsluitend met vuisttechnieken, vervolgens mochten ook de beentjes gebruikt worden.

Het was duidelijk dat het gebruik van de handschoentjes en de ballonnen iedereen aanporde om een tandje bij te steken.