Tasseikan Demo Day 2019 > foto reportage & een woordje tekst en uitleg

Onze Tasseikan Demo Day & clubeetfestijn werd reeds uitvoering in de schijnwerpers geplaatst:

Deze Tasseikan Demo Day ging van start zoals elke andere training, namelijk: de opwarming. K. Lambein Sensei nam hiervoor alle aanwezigen op sleeptouw. De eerste zweetdruppeltjes parelden langzaam naar beneden bij het afsluiten van deze opwarming.

J. Troch Sensei zorgde verder voor een erg mooi invulling van onze Tasseikan Demo Day. Er werd gedemonstreerd wat het verschil is in uitvoering van de technieken en verplaatsingen tussen de lagere (tot blauwe gordel) en hogere gordels (vanaf blauw/bruine gordel). Dit gedeelte noemt men in het Japans: kihon.

Vervolgens kwamen de oefeningen met partner aan bod. Dit gedeelte noemt men in het Japans: kumite. Ook hier werd eerst het verschil aangetoond tussen de jongeren & volwassenen en lagere & hogere gordels. En vervolgens kwamen ook de verschillende vormen van de kumite aan bod, gaande van de basisversie tot de volledig vrije vorm van het gevecht.

Tot slot werden ook enkele stijloefeningen (cfr. schijngevecht tegen meerdere tegenstanders) gedemonstreerd. Dit gedeelte noemt men in het Japans: kata. Nadat er eerst met de volledige groep gewerkt werd, werd er afgerond met ploegkata. Een generale repetitie voor het ploegentornooi Kazoku Cup op zondag 5 mei 2019.

Om deze Tasseikan Demo Day in stijl af te ronden werd er één groepsoefening uitgevoerd. De stembanden werden strak getrokken tijdens de uitvoering van de luidste kiai waardoor alle deelnemers duidelijk maakten dat het hoog tijd was voor het clubeetfestijn.

Uiteraard werd dit alles vastgelegd op de gevoelige plaat. We presenteren hierbij graag enkele sfeerbeelden, maar het volledige fotoalbum van deze activiteit kan je hier terugvinden. Veel foto- & kijkplezier!