‘Tasseikan’ in bloedvorm > Jullie ook?

De Tasseikan-lesgevers (kortweg: J.,K. en A. ; oftewel J.K.A.) verkeren naar verluid in bloedvorm. Ze hopen dat jullie als Tasseikanners dat ook zijn!

A(ndy). beet de spits af op zaterdag en gaf  een basistraining met de aandacht voor het gebruik van het bekken. Dit voornamelijk met de focus op: de armtechnieken, de afstand t.o.v. derden (mawai) en de kata Taikyoku Shodan en Heian Shodan.

J(ohan). volgde op maandag en liet ons allen swingen met de beentjes. Dit met een doelgerichte focus tijdens de uitvoering van de beentechnieken.

K(athleen). deed er vervolgens nog een schepje bovenop tijdens de woensdagtraining, door onze beentjes opnieuw te viseren. Deze keer lag het zwaartepunt bij een goede vormcontrole, gebruikmakend van hulpmateriaal (gaande van stootkussens, over fietsbanden tot onze partners).

Weten jullie wat onze NewYear Family-training morgen zal brengen? … Het wordt een mooie verrassing. Hierbij alvast enkele sfeerfoto’s van de laatste training om in stemming te komen.

  Uitleefmomentje op de stootkussens … 

 We worden letterlijk aan ‘banden’ gelegd …

  Voilà, zo simpel is het: ‘Hop met de beentjes !’

  Inderdaad … ‘Hop met die beentjes!’

  En: ‘Er zijn nog enkele variantes …’

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat de Tasseikan-jongeren het tijdens de eerst week ook fantastisch gedaan hebben.

Op zaterdag hebben ze gewoon het heft in eigen handen genomen en hebben ze zonder aarzelen en enige moeite meegedraaid in de trainingscarrousel van de volwassenen.

Op donderdag hebben de beide groepen (“groep 1: < 9 jaar” & “groep 2: > 9 jaar”) het ook fantastisch gedaan. Wat een inzet & enthousiasme hebben ze getoond?

Terwijl “groep 1” volop bezig was met het proces van voorwapenen & afweren, waren de jongeren van “groep 2” zich aan het klaarstomen voor het examenprogramma van 4° kyu. Van enige ambitie gesproken!

Zoals gezegd: Tasseikan verkeert in bloedvorm!