Tasseikan-ouders &- jongeren versus Tasseikan > tools, tips & tricks – introductie

In ons beleidsplan Tasseikan-jongeren, hebben we ons als club voorgenomen om iets meer aandacht te besteden aan de betrokkendheid van de Tasseikan-ouders.

   

Deze betrokkenheid bestaat uit diverse facetten, bijvoorbeeld:

  • De relatie van de Tasseikan-ouders t.o.v. Tasseikan (de club, de clubleden, de clubleiding, …)
  • De relatie van de Tasseikan-ouders t.o.v. hun zoon/dochter-Tasseikanner
  • De relatie van de Tasseikan-ouders t.o.v. (competitie)sport & vrije tijdsbesteding

In het licht van bovenstaande, zal Tasseikan via de diverse communicatiekanalen (zoals: website, facebook, whatsapp, mailing, …) met de regelmaat van de klok diverse items publiceren die kunnen bijdragen tot een grotere betrokkenheid van de Tasseikan-ouders op één of meerdere fronten.

Dit alles is uiteraard volkomen vrijblijvend en heeft louter tot doelstelling om door middel van ideeën, artikels, … een aanzet te geven tot een bewustwording die langzamerhand uitgroeit tot een actieve en bewuste betrokkenheid. Iets waarbij alle betrokken partijen zich goed voelen.

Want laten we eerlijk wezen: als ouder hebben we niet alleen een (drukke & onregelmatige) job, maar ook nog een goed gevuld gezinsleven. En als alle zonen/dochters lief dan ook nog eens meerdere keren per week het ouderlijk huis achter zich wensen te laten voor de ene of andere activiteit, dan wordt het allemaal plots niet zo evident om alles nog organisatorisch geregeld te krijgen. Evenwicht … zen … mooie woorden!

In eerste instantie wensen we graag wat info & fragmenten te presenteren uit het boek “Vergeet je sportzak niet! – Hoe je gezinsleven te organiseren als (competitie)sport je huiskamer binnensluipt?” van Veerle Valaert & Stefanie Falay.

 

Wordt vervolgd …