Tasseikan-ouders & jongeren versus Tasseikan > “Week van de Opvoeding”

Met een titel als “Week van de Opvoeding” trekken we zonder enige twijfel de aandacht van elke Tasseikan-ouder. Logisch want als ouder worden we elke dag geconfronteerd met onze jongeren en de manier waarop ze functioneren in onze maatschappij.

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. De campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Zoals elk jaar kozen we een maatschappelijk relevant thema dat ‘goesting’ doet krijgen om je tanden in te zetten.

Dit jaar werd het: ‘Opvoeden, dat doen we samen’.

Opvoeden staat niet los van alle andere levensdomeinen. Elk gezin legt zijn unieke puzzel: een dak boven je hoofd, zinvol werk, goede zorg, fijne vrije tijd met het gezin, je kinderen groot brengen. Hoe minder muurtjes je als gezin ervaart om de puzzel in elkaar te laten vallen, hoe sterker je in jouw schoenen staat bij het opvoeden. Een Week van de Opvoeding waarin we het hebben over het netwerk van organisaties en diensten die jou als gezin ondersteunen op alle domeinen. Want samen sta je sterker. Zo wordt het makkelijker om als ouder je batterijen op te laden en je energieniveau op te krikken.

Binnen onze clubgrenzen worden we wel eens geconfronteerd, met volgende vraag: “Jullie zorgen toch ook voor de opvoeding van onze zoon/dochter, niet waar?”. Ons antwoord is dan steevast hetzelfde: “Neen, dat doen we niet!”. De aarzelende vraag die dan meestal na een kort moment van stilte volgt, is: “Ah, wat doen jullie dan wel?”.

Wat we binnen onze clubgrenzen wel doen, is onze jongeren de waarden van de dojokun (cfr. martiale gedragscode) bijbrengen. Deze basiswaarden dragen bij tot de algemene karaktervorming van een karateka, waardoor deze basiswaarden niet alleen binnen de grenzen van het karategebeuren worden toegepast maar ook in het dagdagelijkse leven.

Daarnaast engageert Tasseikan zich om op regelmatige tijdstippen “Tips & Tricks” te lanceren voor de Tasseikan-ouders. We lijsten hierbij de laatste publicaties nog eens op:

  • Tasseikan-ouders & -jongeren versus Tasseikan > Tools, tips & tricks – introductie
  • Tasseikan-ouders & -jongeren versus Tasseikan > Tools, tips & tricks – situering

Wordt binnenkort vervolgd!