Tasseikan zomertrainingen 2019 > n°15 o.l.v. Andy Willaert Sensei

TASSEIKAN Zomertrainingen – editie 2019

N° 15 op dinsdag 20 augustus 2019: Onze gastlesgever moest jammer genoeg forfait geven. Maar geen nood, Andy Willaert sensei was joker van dienst. Tsuki, keri en empi waza vlogen langs onze oren en gordels. ??

Aangezien het vermoeden reeds dat de gastlesgever van dienst niet zou aantreden wegens ziekte, werd besloten om geen naam vooraf bekend te maken. Dit om foutieve communicatie te voorkomen.

Maar de aanwezigen kregen eerst enkele kihon reeksen voor de kiezen: eentje met tsuki waza, eentje met keri waza en eentje met empi waza. Telkens een combinatie van meerdere technieken (waarvan enkele minder beoefende technieken) met bijhorende verplaatsingen.

Vervolgens werden deze oefeningen ook met partner – al dan niet m.b.v. een gordel als doel – beoefend. Met de regelmaat van de klok werd er van partner gewisseld.

Als afsluiter werd er ploegkata beoefend. Maar elke ploeg moest zelf een kata samenstellen, gebruikmakend van technieken/combinaties uit de door de ploegleden gekende kata. De uitvoering was blijkbaar minder voor de hand liggend dan gedacht.

? Nancy Hesters