Tasseikanner Ella te gast in OXFORD CITY KSC – het verslag

Op datum van 10 juli 2016 wisten we jullie reeds te melden dat Tasseikan Ella haar valiesje (enfin, het zullen wellicht eerder enkele valiezen geweest zijn) gepakt had om richting Oxford te trekken voor zo’n 2 weken.

Deze retraite was eerder taal gericht, maar niettemin werd ze op missie gestuurd naar de lokale JKA-club OXFORD CITY KSC (http://www.oxfordcityskc.co.uk/) o.l.v. Martyn King Sensei (4th dan JKA). Het verslagje van Ella’s Internationale verbroedering kan je hieronder lezen …

oxfordskc- banner

Bij de aankomst in het community centre was ik toch eventjes bezorgd of ik wel op het juiste adres was. Ik had mij erg gehaast en toen ik binnenging was er een yogaconventie bezig. Het bleek dat de training een kwartier later was dan verwacht, wat betekende dat ik te vroeg was…

De sensei, Martyn, verwelkomde mij in zijn club en vroeg alvorens aan de training te starten welke kata’s iedereen ging doen voor het volgende examen. Het resultaat was Basai Dai (mijn examenkata!). Na het grootste deel van de training basiskihon in detail gedaan te hebben, begonnen we aan de ontleding van de kata. Een moedige mede-karateka van ongeveer 10 jaar en met een witte gordel probeerde de kata mee te doen! Daarna deden we Basai Dai nog een paar keren en kreeg elke deelnemer van de training zijn of haar persoonlijke en zeer gedetailleerde feedback over de uitvoering van de kata.

Conclusie: er is nog een lange weg te gaan! (Maar dat is juist het leuke aan karate:-))

Bij de tweede training lag de focus voor de eerste helft op het gebruik van heupen en de baan van de afweer in combinatie met hiel op de grond houden en geen bijbewegingen met de voet of hiel maken. Dit bleek veel moeilijker dan gedacht! Mijn hiel bleek een eigen leven te hebben… Als gevolg daarvan kregen we de opdracht Heian Shodan een paar keren uit te voeren zonder hiel-bijbewegingen. Als we daarmee klaar waren begonnen we aan de ontleding van Jion. Aan het einde vroeg de sensei ons om elk om beurt ‘showtime’ te doen van Jion, helemaal alleen. Hierna kregen we, net zoals bij de vorige training, een mooie portie feedback!

Naast de twee trainingen heb ik ook wat free-style karate in een van de vele parken in Oxford gedaan. Ik had gelukkig een vriendin die elke dag haar work-out nodig had, dus greep ik die kans om soms eens mee te gaan en wat kata’s en technieken te oefenen.

Oss,

Ella

Picture1