Zomertrainingen De Pinte > 10° training – dinsdag 7 augustus 2018 – terugblik

Tijdens de 2° week van augustus zijn het de Tasseikan-lesgevers die de teugels in handen nemen tijdens de Zomertrainingen De Pinte. Op dinsdag 7 augustus 2018 was het de beurt aan A. Willaert sensei om de troepen te leiden.

Met temperaturen die flirten met de warmste Belgische dag ooit, stond het in de sterren geschreven dat er een bescheiden opkomst zou zijn. Maar er was opnieuw een dirty dozen team aanwezig die dit alles bewust negerde. Het waren de perfecte omstandigheden om de beentjes los te gooien en om af en toe eens een conditieoefening uit te voeren.

Er was aandacht voor de diverse basisprincipes bij de uitvoering van de beentechnieken: steunbeen plooien,knie hoog en correct optrekken, snap versus stoot, bovenlichaam rechtop houden, dekking controleren, … Als men deze basisprincipes weet te respecteren, benadert men een (technisch) betere uitvoering waardoor het rendement / efficiëntie toeneemt. Kortom: tegen het einde van deze zomertraining kennen de beentechnieken geen geheimen meer voor de deelnemers!

Daarnaast was er ook de nodige aandacht voor een soepele / ontspannen uitvoering, zowel tijdens de verplaatsingen als tijdens de uitvoering van de technieken. Het krampachtig werken en het onnodig opspannen van diverse spieren, belemmert immers een vlotte dynamische uitvoering. Kortom: we boeten in aan snelheid, iets wat toch wel primordiaal is zelfverdediging. Even ter zijde om een groot misverstand de wereld uit te helpen: dit sluit het correct gebruik van kime niet uit!

Op naar de volgende zomertraining van donderdag 9 augustus 2018 o.l.v. de volgende Tasseikan-lesgever!