Zomertrainingen De Pinte > 10° training – donderdag 2 augustus 2018 – terugblik

Op donderdag 2 augustus 2018 kwam E. Naessens sensei voor een tweede keer aan zeg tijdens de zomertrainingen. En zoals eerder gezegd waren we echt benieuwd naar dit tweede optreden.
Als lesonderwerp had ze deze keer voor reactiesnelheid gekozen. We mochten dit reeds aan de lijve ondervinden tijdens de opwarming waar de ‘snelle’ spiervezels geactiveerd werden. Hoewel we later tijdens de training af en toe toch de indruk hadden dat deze ‘snelle’ spiervezels toch eerder over een kort geheugen beschikken.
Het hoeft niet gezegd te worden dat het een komen en gaan was van verschillende partners tijdens deze training. De ene partneroefening na de andere bood zich aan. Diverse oefeningen, enerzijds gelijkaardig maar anderzijds telkens toch net iets anders. Een veelheid aan oefeningen, doch telkens korte reeksen. Telkens opnieuw de aandacht even vestigen op het werkpunt, bijsturen, … Leuk was ook te zien dat E. Naessens sensei verder inpikte op enkele oefeningen die voorbije dinsdag door G. Schotte sensei werden geïntroduceerd.
Het gros van de oefeningen die aan bod kwamen, waren gericht op het gebruik van tsuki waza. Naar het einde van de training toe, kwamen ook de geri waza in het vizier. Maar eigenljk zou men perfect dezelfde oefeningen kunnen doen in omgekeerde volgorde. Veel hangt hierbij uiteraard af van de persoonlijke voorkeur: tsuki waza of geri waza.
Maar zonder meer opnieuw een geslaagde zomertraining vanwege E. Naessens sensei. We noteren haar graag met jullie instemming voor onze volgende editie!

Het volledige fotoalbum van deze zomertraining, kan je hier terugvinden.