Zomertrainingen De Pinte > 13° training – dinsdag 14 augustus 2018 – terugblik

Op dinsdag 14 augustus 2018 kwam K. Vermeulen sensei een laatste keer langs als gastlesgever tijdens de 8° editie van de zomertrainingen. Onze zomertrainingen zijn reeds voor 2/3 voorbij en dat betekent dat we jammer genoeg stuk voor stuk afscheid moeten nemen van sommige van onze gastlesgevers.

Dat het een pittige training zou worden, stond min of meer in de sterren geschreven en de opwarming was daar de voorbode van. Aansluitend vond er een kihon plaats waarbij het thema van deze zomertraining duidelijk werd, namelijk: geri waza. En quasi onmiddellijk werd er overgeschakeld van enkelvoudige technieken naar combinaties. Eerst bestaande uit dezelfde techniek die meermaals werd uitgevoerd, vervolgens door meerdere verschillende technieken uit te voeren.

Om het altijd leuker is om met z’n tweeën af te zien, dan alleen werden we opgesteld met het aangezicht naar een partner. Niet om onmiddellijk fysiek contact te hebben,maar wel om een partner in crime te hebben. Onmiddellijk werd  er begonnen met de duo-technieken: mae geri (& terugplaatsen naar achteren) + kezami mae geri. Dan exact dezelfde oefening maar 2x uitgevoerd in één tel.

Na een pitstop om even een slokje water binnen te gooien,  begonnen de verschillende oefeningen met partner: per 2 of in groepjes van drie. Beginnende met het uitvoeren van de (eerder basis) beentechnieken (zoals mae geri & mawashi geri) in verplaatsing naar doel en met contact, in reeksen heen en weer in de dojo. En eindigend met het ter plaatse uitvoeren van de (eerder gevorderde) beentechnieken (zoals ura mawashi geri & ushiro ura mawashi geri), naar een partner die achter een obstakel staat.

 

Naarmate de training het einde naderde ging het verschroeiende tempo misschien iets naar beneden, maar het was louter op wilskracht dat de deelnemers de beentjes inde lucht bleven zwaaien. K. Vermeulen sensei bleef echter perfect in zijn rol van motivator om de deelnemers te helpen hun grenzen te verleggen.

Voor een uitgebreide fotoreportage kan je hier terecht!