Zomertrainingen De Pinte > 14° training – donderdag 16 augustus 2018 – terugblik

Onze 14° zomertraining van deze 8° editie van de zomertrainingen, nam onverwacht een zogenaamde onvoorziene plotwending. Onze gastlesgever A. Vicaire sensei bleek plots (ondanks eerdere bevestiging ‘s morgens) niet tijdig present te zijn.

Voor de opwarming duidde de lokale clubverantwoordelijke A. Willaert sensei een Chinese vrijwilliger aan die luisterde naar de naam van K. Lambein aan. Zodoende konden we toch deze zomertraining van start laten gaan. Hiermede hopende dat de voorziene gastlesgever onderweg niets was tegengekomen en alsnog zou toekomen.

Na de opwarming was er nog geen enkel teken van leven vanwege de voorziene gastlesgever en benoemde A. Willaert sensei zichzelf tot Chinese vrijwilliger voor deze zomertraining. De beschikbare ruimte was voor deze training ook eerder beperkt in deze spiegelzaal, waardoor het trekken van kihon-baantjes heen & weer uit den boze waren.

Maar geen enkel probleem, want één enkele verplaatsing heen & weer volstonden om de diverse oefeningen met empi uchi uit te voeren. Alle oefeningen werden onmiddellijk met partner uitgevoerd, eerst rustig en dan alsmaar een versnelling hoger. Na elke reeks van 10, volgde een kleine (meestal eerder technische) bijsturing, om dan de oefening te hernemen in een hogere versnelling.

En om de training van voorbije zomertraining o.l.v. K. Vermeulen sensei te eren, werd aan het eind van elke oefening nog een geri waza toegevoegd.

    

 

Gedurende de volledige training viel het op dat technisch correct werken niet altijd even evident is. Dat het aspect controle ook niet zo evident is met technieken zoals de uchi waza (misschien ook logisch wetende dat we ze minder frequent beoefenen dan een basic gyaku tsuki). Maar alle deelnemers vertoonden een puike inzet en kwamen heelhuids uit deze training!

Volgende week onderneemt dinsdag 21 augustus 2018 A. Vicaire sensei  een 2° poging om naar de zomertrainingen te komen. Hopelijk dan zonder technische mankementen aan zijn wagen en zonder dat hij zijn telefoon vergeet!