Zomertrainingen De Pinte > 18° training – donderdag 30 augustus 2018 – terugblik

Op donderdag 30 augustus 2018 vond de allerlaatste zomertraining plaats in De Pinte. Laatste zomertraining? … Enfin, toch deze van de 8° editie!

Het was S. Wille sensei die voor een 3° keer zijn duivels kwam ontbinden tijdens deze zomertrainingen. Het leek wederom op een simpele kumite geïnspireerde basistraining, maar tijdens de uitvoering bleek dit toch wel dik tegen te vallen.

Na de opwarming had S. Wille sensei alvast nog enkele oefeningen in petto in het verlengde van de opwarming. Deze dienden voornamelijk om de beenspiertjes te activeren. Bv: vanuit squat-houding naar boven springen, terug door de benen buigen in het naar beneden gaan en vervolgens een beentechniek (mawashi geri of ura mawashi geri) uitvoeren. Zonder enige twijfel allemaal erg leuke oefeningen, maar die fysiek direct een grote impact hebben.

  

Vervolgens kwamen de basistechnieken kezami tsukigyaku tsuki en oi-tsuki opnieuw aan bod, samen met de verschillende basisverplaatsingen: yoriashi, bijstap en volwaardige stap. En aansluitend werden er ook beentechnieken zoals mawashi geri, ushiro geri, … toegevoegd aan de combinaties. Het overbruggen van de afstand tot een tegenstander d.m.v. het voetenwerk stond vanaf nu echt centraal.

Ideale oefeningen dus om daadwerkelijk aan de slag te gaan met een partner. Vanaf dan passeerde de ene partner na de andere de revue. Het tempo lag hoog en er werd vanzelfsprekend verwacht dat de technieken niet alleen doelgericht maar ook toekwamen bij de tegenstander. Bijgevolg: geen technieken in het luchtledige maar op zijn minst een touch op de t-shirt van de partner. Zodanig dat deze ook actief moest werken door de aankomende technieken te begeleiden.

 

 

De  volledige reportage kan je hier terugvinden.

Bij het einde van deze zomertraining, viel meteen ook het doek over deze 8° opeenvolgende editie van de zomertrainingen. Het enthousiasme van zowel de deelnemers als van de gastlesgevers spreekt boekdelen. Dit kan alleen maar leiden tot volgende conclusie: de Zomertrainingen editie 2019 is een absolute must.