Zomertrainingen De Pinte > 2° training – donderdag 5 juli 2018 – terugblik

Op donderdag 5 juli 2018 vond reeds de 2° zomertraining plaats. Het weer zomerde lustig verder, doch het was iets beter buiten dan dinsdag 3 juli (toen we besloten om binnen te blijven). Deze keer besliste gastlesgever K. Vermeulen sensei (kersvers 4° dan JKA) om de grasmat op te zoeken.

 dank aan K. Lambein voor het nemen van de foto’s

Het was grappig om te zien dat we niet de enigen waren die de grasmat onveilig maakten. Er was namelijk ook een groep die Tai Chi beoefende. Zo was er keus voor elkeen …

.K. Vermeulen sensei wist reeds vanaf de opwarming iedereen te laten samen werken. Teamwork op de grasmat (dit klinkt dezer dagen bekend in de oren). Onmiddellijk na de opwarming werd er een grote cirkel gevormd en werd er ter plaatse gewerkt. Onze gastlesgever gaf gedetailleerde richtlijnen en corrigeerde waar nodig.

Vervolgens werd er over gestapt naar het werken met partner. En dan begon hij met technieken toe te passen i.f.v. afstand te overbruggen, doelgerichtheid en tot slot: actie- & reactiesnelheid. En vanzelfsprekend konden ook enkele fysieke oefeningen niet ontbreken.