Zomertrainingen De Pinte > 6° training – donderdag 19 juli 2018 – terugblik

Op donderdag 19 juli 2018 maakte J. Troch Sensei opnieuw zijn opwachting.  Niet dat alle voorziene  gastlesgevers al de revue gepasseerd zijn, maar wisseling in het lesgeversschema maakten dat J. Troch Sensei reeds zijn 2° optreden gaf.

En – zoals alleen hij dat kan – stond er een eerder traditionele kata-training op het dagmenu. Traditioneel in volgende optiek: kihon (op basis van de diverse verplaatsingen & technieken geplukt uit de kata), kumite / bunkai (evenzeer op basis van de kata) en tot slot de kata zelf.

Dit is een type training dat elke karateka – ongeacht zijn / haar graad – iets voor zich persoonlijk uit de training kan halen, ter bevordering van zijn / haar karate-niveau.

De kata NIJUSHIHO is één van de hogere kata die misschien niet onmiddellijk tot de parate kennis behoort van elke karateka. Dit behoort zeker en vast niet tot de kennis van beginnelingen … Doch opvallend is wel om vast te stellen dat de volgorde, de richtingen, … ook bij hen er tegen het einde van deze training duidelijk herkenbaar in geprent zat!

   

    

   

  

J. Troch Sensei : altijd even enthousiast, ongeacht de training, ongeacht het deelnemersveld, ongeacht de leeftijd van de aanwezigen, … !!!