Proeftrainingen/Mijn traject

Ben je geïnteresseerd, maar niet zeker of karate wel jouw ding is? Wel, gelukkig kan je bij ons deelnemen aan proeftrainingen.

Bij Tasseikan kan immers iedereen deelnemen aan 3 gratis proeftrainingen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is loszittende sportkledij (bijv. trainingsbroek & t-shirt).

De trainingen vinden binnen plaats en gebeuren blootsvoets.

Wanneer?

Je kan op elk moment van het sportieve seizoen aanvangen met jouw start to karate. Je kan dus zelf kiezen wanneer je deze 3 proeftrainingen wenst uit te voeren. Klik hier voor de verschillende trainingsmomenten.

Leeftijd?

Iedereen is van harte welkom, de minimum leeftijd is 6 jaar omdat men vanaf dan beschikt over voldoende coördinatievermogen. Er is echter geen maximumleeftijd!

Jouw leeftijd doet er eigenlijk ook niet toe: jong of oud, iedereen kan op elk moment beginnen met het beoefenen van karate! En jouw lichamelijk mogelijkheden hoeven ook geen drempel te zijn. Karate omvat immers een persoonlijke vooruitgang en dat ligt voor elk individu anders.

Mijn traject

Als nieuwkomer betreed je voor de eerste keer de trainingszaal (dojo) … schuchter… onwetend … onzeker … misschien zelfs een beetje angstig. Dat is niet meer dan normaal.

Tijdens die eerste training leer je echter jouw allereerste ‘karatestapjes’  zetten. De uitvoering van die allereerste technieken in combinatie met die allereerste verplaatsingen, zullen zorgen voor een bijzonder gevoel.

Al gauw zal je deze en nog andere technieken alsmaar beter beheersen. Je zelfvertrouwen zal toenemen, naarmate je de uitvoering als maar beter onder de knie krijgt. En voor je het goed en wel beseft zal jouw allereerste examen zich aankondigen.
Na een geslaagd eerste examen begint de uitbouw van een succesvolle persoonlijke karate carrière. De ene training na de andere zal volgen, waarbij ervaring, kennis, kunde, … alsmaar zullen groeien.

Als nieuwkomer neem je deel aan de clubtrainingen in groepsverband, maar elk van onze lesgevers schenkt tijdens de trainingen telkens de nodige aandacht aan elke deelnemer. Als nieuwkomer heb je hier natuurlijk een streepje voorrang … Meer zelfs: elke nieuwkomer krijgt een buddy die je wegwijs maakt binnen alles wat er reilt en zeilt binnen onze clubgrenzen. Iets wat op langere termijn misschien kan omgezet worden tot speciale band in de vorm van peterschap.

Hierdoor zal jouw ruwe diamant langzaam maar zeker, vakkundig geslepen worden tot een prachtig en uniek exemplaar.

De ultieme bekroning van het pad dat jijzelf als karateka hebt afgelegd, zal zich uiteindelijk openbaren in de vorm van een zwarte gordel waar jouw naam op staat. Je hebt ondertussen uit de brede waaier aan mogelijkheden, jouw persoonlijke selectie gemaakt. Je hebt deze gebruikt om jezelf als persoon en karateka te ontwikkelen. Dit is het échte karate-do.

Uiteraard hoeft het beoefenen van het karate niet te stoppen met het behalen van een zwarte gordel. Want inmiddels zal het voor jou een echte levensstijl geworden zijn.