Tasseikan nIeuwsbrief oktober 2020

De officiële start van het nieuwe seizoen ligt inmiddels enkele weken achter ons. We hebben onze clubtrainingen ondertussen vol enthousiasme hernomen, weliswaar in iets gewijzigde omstandigheden. Ideaal? Wellicht niet, maar zolang we kunnen trainen zijn we best tevreden.

Ons lesgeversteam is immers creatief genoeg om de trainingen boeiend genoeg te maken, ook zonder echt contact. En het mag gezegd worden dat ook jullie inzet en spirit tijdens de trainingen uitermate bemoedigend is !

We mochten ondertussen zowel bij de jongeren als bij de volwassenen wat vers bloed verwelkomen. Langs deze weg nogmaals: “Welkom!”.

Deze nieuwkomers beginnen zich bijzonder goed te integreren in het clubgebeuren en de oudgedienden zijn meer dan ooit gemotiveerd om hen op sleeptouw te nemen. Mooi om te zien en nog mooier om er deel van uit te maken.

RANDVOORWAARDEN COVID-19

De maatregelen die we toepassen binnen onze clubgrenzen, blijven tot nader order ongewijzigd:

 • ontsmetten van de handen voor het betreden van de dojo / sportcomplex
 • dragen van het mondmasker tot op de toegewezen stek (breng een klein plasticzakje mee om tijdens de training jouw mondmasker in te bewaren)
 • de aangeduide circulatie in het sportcomplex volgen
 • ontsmetten van de handen bij het verlaten van de dojo / sportcomplex

Binnen onze clubgrenzen blijven we nog steeds contactloos trainen, zowel bij de jongeren als bij de volwassenen.

Tot nader order het gebruik van de kleedkamers & douches:

 • niet beschikbaar in het OCP
 • gebruik wel toegelaten in het Erasmus

Mochten er ons ten gevolge van gewijzigde omstandigheden andere en/of bijkomende maatregelen opgelegd worden, dan zullen we jullie daar uiteraard afzonderlijk over informeren.

CLUBTRAININGEN – AANMELDINGEN

Vanaf oktober zullen de aanmeldingen / inschrijvingen voor alle clubtrainingen niet langer via doodle verlopen maar via cally. Het is niet alleen gebruiksvriendelijker, maar ook gemakkelijker en beter te beheren.

We blijven dus wel verder werken met het principe van de aanmeldingen voor de verschillende groepen:

 • jongeren groep 1 (vanaf 6 tot 9 jaar) : training op zaterdag van 9u30 tot 10u45 (maximaal 15 deelnemers) > nieuwkomers via info@tasseikan.be
 • jongeren groep 2/3 (vanaf 9) : training op donderdag van 18u00 tot 19u30 (maximaal 15 deelnemers) & zaterdag van 9u30 tot 10u45 (maximaal 15 deelnemers) > nieuwkomers via info@tasseikan.be
 • volwassenen : training op maandag en woensdag van 20u00 tot 21u30 (telkens maximaal 15 deelnemers) & zaterdag van 11u00 tot 12u30 (maximaal 30 deelnemers) > nieuwkomers via info@tasseikan.be

Belangrijk:

 • Graag vermelden we nog even dat deze aanwezigheidslijst één van de opgelegde maatregelen is m.b.t. covid-19. Het is daarom uiterst belangrijk dat deze lijst correct wordt ingevuld.
 • Kan je uitzonderlijk en onverwacht toch niet naar de training komen: gelieve je dan zelf onmiddellijk uit te schrijven. Indien dit last minute is, gelieve het dan ook te vermelden in de whatsapp groep, zo kan er misschien nog een andere Tasseikanner jouw plaats innemen.
 • Inschrijven kan je daarentegen quasi last minute op voorwaarde dat het maximaal aantal deelnemers niet wordt overschreden. Dit laatste wordt ons immers opgelegd i.f.v. de beschikbare ruimte (zie hierboven).

CLUBACTIVITEITEN

Sommige voorziene activiteiten werden gezien de huidige omstandigheden opgeschort en uitgesteld. Andere activiteiten gaan gewoon door, weliswaar rekening houdende met de maatregelen die ons wegens covid-19 worden opgelegd.

Hierbij een kort overzicht:

clubactviteiten

 • ouderoverleg : het voorziene overleg met de ouders werd opgeschort en uitgesteld tot dinsdag 27/10
 • vriendjesdag : onze jongeren vriendjesdag werd opgeschort en uitgesteld tot zaterdag 31/10
 • Halloweentraining :

Zelfs covid-19 kan alle Halloween-griezels niet in toom houden. Op zaterdag 31/10 organiseren we daarom opnieuw een echte Halloween-training, zowel voor de jongeren als voor de volwassenen. En uiteraard mogen jullie verkleed naar de training komen.

andere activiteiten

Op de verschillende niveaus binnen onze JKA-organisatie werd beslist welke activiteiten:

 • ofwel geannuleerd werden
 • ofwel georganiseerd worden, al dan niet in een aangepast vorm

Zowel op provinciaal als op nationaal vlak tracht onze organisatie de instructie trainingen – telkens met respect voor de opgelegde maatregelen – verder te zetten. Een aanrader en een must voor de gekleurde gordels!

Voor info omtrent als deze activiteiten, kan je gemakkelijk terecht bij de agenda van JKA Vlaanderen waarin alle JKA activiteiten werden opgenomen.

CLUBBIJDRAG / LIDMAATSCHAP

Langs deze weg een kleine reminder voor de oudgedienden die hun clubbijdrage nog niet betaald zouden hebben. Opgelet: want zonder verlenging van de vergunning is men niet meer verzekerd in geval van ongeval. Dus: beter voorkomen dan genezen, niet?

Nog even in de rand vermelden:

 • als jullie een formulier van de mutualiteit afgeven, dan kunnen jullie een deeltje van jullie clubbijdrage recupereren
 • als jullie als Tasseikanner zelf een nieuw lid weten aan te brengen, dan hebben we voor jou nog een leuke verrassing in petto

CLUB BOETIEK

Onze club boetiek omvat veel meer dan de karate-gi die we via de club als dienstverlening aanbieden aan onze clubleden.

We beschikken nog over een gans Tasseikan-arsenaal:

 • witte t-shirts : met achteraan een verwijzing naar onze zomertrainingen & ons clublogo met kanji vooraan op de linkerborst – verkrijgbare maten = M, L, XL – kostprijs 15 euro
 • zwarte t-shirts : met een losgebroken oranje shotokan tijger op de rug & ons clublogo  met kanji vooraan op de linkerborst – verkrijgbare maten = S, M, L, XL – kostprijs 20 euro
 • grijze hoodies : met kap & rits en met ons clublogo achteraan in het groot & ons clublogo  met kanji vooraan op de linkerborst – verkrijgbare maten = S, M, L, XL – kostprijs 50 euro

Interesse? Geef je naam en bestelling door via info@tasseikan.be.

Daarnaast zullen we binnenkort over 2 nieuwe gadgets beschikken. Welke? Dat houden we even lekker geheim 😊

THE END

Voilà, voldoende geschreven en nu op naar de volgende training om ons eens goed contactloos uit te leven! “HAJIME!”

Keep training, but keep it safe!