Tasseikan Trainingsdag – Back to Basics

Met enige trots stelt Tasseikan jullie de gloednieuwe Tasseikan trainingsdagBACK TO BASICS voor.

Enerzijds willen we hiermee een nieuwe, frisse wind doorheen het karatelandschap laten waaien en anderzijds willen we helemaal ‘back to basics’ gaan.

Klinkt misschien tegenstrijdig, maar we gaan ten volle voor deze uitdaging. Door op een creatieve manier de basisaspecten van onze traditionele karate te belichten, willen we jullie een boeiende ‘Back to basics’ trainingsdag aanbieden.

Gedurende 4 back to basics trainingen zullen de 3 karate pijlers (kihon, kata en kumite) evenwaardig aan bod komen. We hebben alvast een mooi arsenaal aan lesgevers opgetrommeld om jullie hierbij te begeleiden.

Waar?

Grote sportzaal – gelijkvloers –Gemeentelijk Sport & Ontmoetingscentrum O.C.P., Polderbos 20 – 9840 De Pinte.

Wanneer?

De allereerste TASSEIKAN trainingsdag vindt plaats op zaterdag 21 december 2019. De trainingsuren voor de 4 back to basics trainingen zijn als volgt:

• voormiddag: van 10u00 tot 11u00 & van 11u15 tot 12u15
• namiddag: van 13u15 tot 14u15 & van 14u30 tot 15u30

Jullie kunnen alvast ook de datum van de 2de editie van de TASSEIKAN trainingsdag – BACK TO BASICS noteren, namelijk: zaterdag 20 december 2020.

Wie?

• iedereen die beschikt over een geldige VKF-vergunning
• jongeren (vanaf 9 jaar) & volwassenen

Kostprijs?

• jongeren:
◦ voormiddag of namiddag (telkens 2 trainingen): 7 euro
◦ volledige trainingsdag (4 trainingen): 10 euro
• volwassenen:
◦ voormiddag of namiddag (telkens 2 trainingen): 10 euro
◦ volledige trainingsdag (4 trainingen): 15 euro

Lesgevers?

• naast de Tasseikan-lesgevers die een thuismatch spelen, zijn er een heleboel gastlesgevers uit bevriende karate-clubs die afwisselend training geven
• je kan alle lesgevers terugvinden op onze affiche
• afzonderlijke lesgevers & trainingen voor jongeren & volwassenen

Affiche

BACK TO BASICS

Elke karate-club traint en organiseert zich op een specifieke manier. Karate is immers een zeer veelzijdige sport met sterke ethische principes en kan dus op verschillende manieren worden benaderd. Hoe karate in een bepaalde club wordt ingevuld, hangt vaak samen met de manier waarop het wordt beleefd door de lesgever(-s). In sommige clubs wordt de nadruk gelegd op ofwel kumite ofwel kata, of competitie in het algemeen. In Tasseikan wordt steeds de nadruk gelegd op het zich eerst bekwamen in de basisvaardigheden, vooraleer men de meer gevorderde vaardigheden aanvat. De drie pijlers van karate: kihon (basistechnieken), kata (stijloefening) en kumite (gevecht), zijn onlosmakelijk met mekaar verbonden. Kihon is de Japanse term voor basis, de fundamenten. Ook in karate hebben we immers eerst goede fundamenten nodig, vooraleer we kunnen verder bouwen. Tasseikan stelt daarom jaarlijks een volwaardig trainingsschema op, waarbij voldoende en evenredige aandacht gaat naar deze drie basiselementen van het karate. Deze ‘Back to basics’ gedachte vormt de rode draad doorheen gans de werking van Tasseikan, waarbij eerst de eenvoudige vormen worden aangeleerd, om dan hierop verder te kunnen bouwen.Op deze manier is de ‘Back to basics’ gedachte uitgegroeid tot het motto van onze club: hiervoor willen we gaan.