Specials

Binnen de clubgrenzen van Tasseikan trachten we diverse activiteiten te organiseren voor onze clubleden. Dit gaat van clubtrainingen o.l.v. een gastlesgever, over een Team Tasseikan Dag tot een Tasseikan clubfeest.

GASTLESGEVERS

Met een zekere regelmaat nodigen we ook eens een gastlesgever uit. Deze hoeft zelfs niet noodzakelijk (shotokan) karate te geven. Op deze manier trachten we diverse aspecten van de gevechts- en andere sporten aan bod te laten komen.

Op woensdag 26 oktober 2022 was S. De Winne sensei (5° dan Shito Ryu) te gast.

Op zaterdag 21 januari 2023 was K. Sawada sensei (8° dan JKA) te gast.

Op woensdag 1 februari 2023 was Ben Depuydt (hoofdlesgever België – International Shinkendo Federation) te gast om ons te laten kennis maken met het Shinkendo

Op woensdag 19 april 2023 was Maxime Galet (2° dan JKA – lid Shinbu Gent & nationale ploeg) te gast om ons de kneepjes van het vak te leren m.b.t. onze eigen clubkata Empi.

TASSEIKAN CLUBEETFESTIJN

Jaarlijks organiseren we een clubeetfestijn, waarbij we alle clubleden en hun familie rond de tafel verzamelen voor het uitwisselen van enkele anekdotes en een gezellig samen zijn.

TEAM TASSEIKAN DAG

Elk jaar in oktober organiseren we onze Team Tasseikan Dag.

De doelstelling van onze Team Tasseikan Dag is om familie, vrienden, kennissen, buren … kennis te laten maken met karate. En om meer verbinding creëren binnen onze clubgrenzen: tussen de jongeren; ouders, volwassenen en partners. 

MEMORIAL S. MIYAZAKI

Elk jaar op 17 juni verzamelt de Belgische JKA-familie om onze S. Miyazaki Shihan – op de dag van zijn verjaardag – te eren als grondlegger van het JKA-karate in België.

In 2023 is het reeds 30 jaar dat we het pad afleggen zonder zijn fysieke bijzijn. Maar zijn spirit is nog steeds levendig, o.a. dankzij zijn opvolger S. Gneo Sensei.

Als voorzitter van BAKF (beter gekend onder de familienaam JKA-Belgium) verzorgde Andy voor deze speciale editie de randanimatie (o.a. enkele filmpjes met S. Miyazaki Shihan, een herdenkingsboekje met anekdotes van karateka die hem gekend hebben, …).

INTERNATIONALE JKA STAGE S. MIYAZAKI

Deze stage (één van de drie internationale stages die jaarlijks in België georganiseerd worden) kent reeds een historiek die terug gaat tot 1972. Sinds het overlijden van S. Miyazaki Shihan werd de naam van deze stage omgedoopt tot internationale JKA stage S. MIYAZAKI.

Sinds enkele jaren treedt Tasseikan aan als gastheer voor deze internationale stage. Dit betekent dat er niet alleen wordt deelgenomen aan de trainingen o.l.v. Japanse gastlesgevers, maar ook dat er hard gewerkt wordt achter de schermen.